sponsoren en realisatie


Roze Geschiedenis Nijmegen word mogelijk gemaakt door de volgende personen en instellingen.
sitichting QUEST
Helm de Laat
Stichting QUEST voor queer culture was een initiatief van Helm de Laat. Helm hield zich bezig met historisch onderzoek naar roze geschiedenis en met queer theory. Hij was de eerste mannelijke medewerker van LANijmegen en leverde teksten voor o.a. deze website, de tentoonstellingen 'Tuffen Kazen Klemen' [2013] en Affiesjes & Aksies [2018 / 2019]. Helm de Laat is helaas overleden in maart 2020.
FOTOGRAFICA
ineke duursema & an stalpers
Fotografica heeft een groot fotoarchief over o.a. de Nijmeegse vrouwen- en homobeweging sinds 1980. Ineke Duursema ontwikkelt websites, An Stalpers is fotograaf en tekst- en beeldredacteur. Samen beheren zij LANijmegen [lesbisch archief nijmegen].
website »
gemeente Nijmegen
RegenboogRaad
Nijmegen behoort landelijk tot de Regenbooggemeenten. Een speciale adviescommissie adviseert het college over zaken die van belang zijn voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender burgers. Sinds begin 2021 heet deze commissie RegenboogRaad Nijmegen.
website »
GGD gelderland-zuid
SchoolsOUT
SchoolsOUT ondersteunt scholen (PO, VO en ROC) bij het verbeteren van de sociale veiligheid van lhbtiq+ leerlingen en adviseert het onderwijs bij het op een positieve manier aandacht besteden aan seksuele diversiteit.
website »
LANijmegen
lesbisch archief nijmegen
Verzamelt en beheert [Nijmeegse] lesbische geschiedenis sinds 1983. LANijmegen wil het lesbisch erfgoed niet alleen bewaren, maar ook doorgeven. Daarbij spelen websites en sociale media een belangrijke rol.
website »
COC regio Nijmegen
roze huis
Bij COC regio Nijmegen staan jouw belangen centraal. Jouw belangen om in vrijheid jezelf te kunnen zijn, ongeacht je seksuele geaardheid, je genderidentiteit, je genderexpressie of je sekse kenmerken.
website »