De website rozegeschiedenis-nijmegen.nl bestaat uit een algemeen deel met achtergrond informatie en een thematisch deel. U bevindt zich momenteel in het algemeen deel.

timeline

Persoonlijk verhaal van Nele Versteegh op de timeline.

persoonlijk verhaal

Het verhaal van Nele verder uitgewerkt.

thema

Opdrachten onder een thema of persoonlijk verhaal. In de footer staan links naar de Nijmeegse geschiedenis [N] en (andere) thema's.

ooggetuigen

Het thematisch deel van rozegeschiedenis-nijmegen.nl heeft als startpunt de Timeline    met persoonlijke verhalen door ooggetuigen. Meestal zijn deze ooggetuigen niet in de geschiedenisboeken terecht gekomen. Maar we weten dat ze bestaan hebben. De verhalen zijn gebaseerd op historisch onderzoek. Elk persoonlijk verhaal voert naar een pagina waar het verhaal verder wordt uitgewerkt.

thema's

De persoonlijke verhalen linken onderaan de pagina naar thema's die dieper ingaan op de geschiedenis van 'anders-zijn'. Om niet zoek te raken in de officiële geschiedenis, staat onder het persoonlijk verhaal ook een link met een kort overzicht van Nijmegen e.o. [N] in de betreffende periode. Vaak toch met een eigen kijk op de gebeurtenissen.

TIP: Een overzicht van de persoonlijke verhalen per periode, met de bijbehorende thema's staat op de sitemap van de Timeline     die tevens de mogelijkheid biedt sneller door de verschillende periodes te navigeren.

vragen en opdrachten

Onder de persoonlijke verhalen en thema's staan vragen, aangepast op het niveau van leerlingen voortgezet onderwijs. Gemarkeerd met de volgende iconen: onderbouw, bovenbouw en GSA. Het antwoord op de vraag voor de onderbouw is meestal in de tekst terug te vinden. Bij de andere niveau's is er zelden één antwoord mogelijk. Doel is een discussie tussen leerlingen op gang te brengen.

gebruik van iconen in de navigatie

BOVENAAN DE PAGINA
     terug naar timeline
     achter- of vooruit binnen thema
     naar sitemap van de timeline
LINKS IN DE TEKST
    pagina binnen deze website
    'tooltip' (korte uitleg onderwerp)
    naar externe website
FOOTER VAN DE PAGINA
  image   geschiedenis onze streek
  image   persoonlijk verhaal
  image   thema bij verhaal