sponsoren en realisatie

Roze Geschiedenis Nijmegen word mogelijk gemaakt door de volgende personen en instellingen.
sitichting QUEST
Helm de Laat
Stichting QUEST voor queer culture wil de lhbtq-cultuur in Nijmegen e.o. bevorderen. Helm de Laat houdt zich bezig met historisch onderzoek en queer theory. Hij doet de research en levert de tekst voor Roze Geschiedenis Nijmegen.
website »
FOTOGRAFICA
ineke duursema & an stalpers
Fotografica heeft een groot foto-archief over de Nijmeegse vrouwen- en homobeweging vanaf 1980. Ineke Duursema ontwikkelt websites over o.a. de Nijmeegse roze geschiedenis. An Stalpers is fotograaf en tekst- en beeldredacteur. Samen beheren zij het Lesbisch Archief Nijmegen
website »
gemeente Nijmegen
lhbt-beleid
Nijmegen behoort landelijk tot de 'regenboog'gemeenten wat betreft lhbt-beleid. Een speciale adviescommissie adviseert het college over zaken die van belang zijn voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender burgers.
website »
GGD gelderland-zuid
schoolsout, ursula prinsen
SchoolsOUT ondersteunt scholen (PO, VO en ROC) bij het verbeteren van de sociale veiligheid van lhbt-leerlingen en adviseert het onderwijs bij het op een positieve manier aandacht besteden aan seksuele diversiteit.
website »
LAN
lesbisch archief nijmegen
Verzamelt en beheert de lesbische geschiedenis sinds 1985. Het LAN wil het lesbisch erfgoed niet alleen bewaren, maar ook doorgeven. Daarbij spelen websites en sociale media een belangrijke rol.
website »
COC nijmegen
roze huis
COC Nijmegen zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (lhbt's).
website »